Taghazout

dan za surfat.

Taghazout

Date: 18.03.2018 ob 15:47

Če boste s surferjem govorili o surfanju v Maroku, bo beseda gotovo padla tudi na Taghazout. To je verjetno najbolj surferska vas v Maroku. Tako kot vse obmorske vasi, je tudi Taghazout včasih bila mala ribiška vasica. Ker pa ima imenitno lego za surfanje, so jo kmalu začeli obiskovati ameriški in evropski surferji, ki so sem pripeljali prve surfe. V zalivu sredi vasi je še vedno ribja tržnica in vasica je še vedno brez pošte in bankomata, vseeno pa se je v zadnjih letih zelo spremenila, saj je sedaj glavni vir dohodka tu surf. Skoraj vsaka tretja hiša je surf kamp, surf trgovina ali pa surf izposoja. Surfe vidimo na strehah avtomobilov, v rokah mimoidočih, skratka surfe tu najdemo na vsakem vogalu. In če se ozremo po plaži, vidimo zakaj, saj se surf spoti tu kar vrstijo. Za najboljše je Ancor Point deset minut hoje severno, na drugi strani smo v petih minutah na Panorami, če smo pa tako leni, da je tudi to preveč, lahko iz terase bara na koncu vasi že skočimo na Hash point, ki je prav po lenih hašišarjih tudi dobil ime. Tribujevci smo si sicer za naš dom raje izbrali manj turistično vas Tamrghat, vsak petek pa se seeno odpravimo v sosednji Taghazout na večerjo in ogled.

Back to news list

Join us!

 

Would you like be a part of our surfing fair taile? Send us your email on info@tribu.si

Send e-postcard

How was on your surf-hollyday? Send some postcard from your surf experience and let your friends know, how mouch fun you had!

send postcard

Surfer's feedback

We create a tribe and get in touch with surfer's spirit. Together we share our adventures, first surf steps, summer romances etc... Tribu surfing is like a book - when you open it, you can imagine, that you are right there...

Read more

NEWSLATER

###COOKIE_CONTROL###